tiistai 15. elokuuta 2017

Eilen tokotreeneissä sujui kivasti. Tämän päivän teemoja olivat hyppy ja kaukokäskyt. Nyt keskitymme Yolan kanssa ylempien luokien liikkeisiin, joten hyppy muuttuu suljetuksi hypyksi. Hyppyeste meni kivasti. Yola hyppää esteen yli hyvällä vauhdilla ja innokkaasti. Hyppyeste kylläkin oli matalampi flyball- este mutta mielestäni onkin hyvä että Yola oppii hyppäämään erilaisten esteiden yli. Luulen, että agilitytreenit ovat vaikuttaneet sen halukkuuteen hypätä, vielä joku vuosi sitten muistan että oli hankalaa saada Yola hyppäämään joidenkin korkeampien asioiden yli. Tietysti sen lihaskuntokin on varmasti kehittynyt ja hyppäämisestä on tullut sille helpompaa. 

Seuraavana oli vuorossa kaukokäskyt, jotka ovatkin olleet meille hankalat. Alokasluokassa Yola on liikkunut hieman istu-maahan vaihdossa. Olen yrittänyt opettaa sille vaihtoa takapuoli paikallaan mutta automaattisesti Yolan peppu lähtee hinautumaan eteenpäin maahan-istu vaihdossa... Kouluttaja halusi nähdä meidän vaihdot ja oli sitä mieltä että alusta aletaan tämäkin liike opettamaan. Yolalle siis takapään käytön hallintaa. Päätin että etujalat tulee olemaan paikallaan.

Tarkoitus olisi siis saada koira nousemaan ikään kuin hissinä ylös maahan-seiso vaihdosta, jolloin molemmat jalat pysyvät paikallaan. Tämä liike on koiralle verrattavissa ihmisten punnerrukseen, eli koiran täytyy siis käyttää monipuolisesti koko kropan lihaksia tässä liikkeessä. Treeneissä teimme seiso-maahan vaihtoa makupalan avulla, ja pikku hiljaa liikerata alkoi löytyäkin. Helposti takajalat menevät kuitenkin lonkka-asentoon tai peppu nousee etujalkoja vasten.

Istu-maahan vaihto onkin sitten vaikeampi. Yola pitäisi saada huomioimaan oman takapään liikkuvuus ja heittämään takapään suoraan taakse. Tällä hetkellä ainoastaan Yolan etujalat liikkuvat vaihdossa ja näin ollen Yola jää aivan mutkalle yrittäessään peruuttaa paikallaan olevien takajalkojensa päälle. Takapää siis pitäisi saada aktivoitumaan asettamalla makupala ryntäisiin ja samalla avustamalla takapuolta taaksepäin. Voin kertoa, ei kovin helppoa ison koiran kanssa... 

Lisäksi saatiin erilaisia lihasten aktivointiharjoituksia, joita voidaan tehdä päivittäin kotona. Kaukokäskyt vaativat satoja ja taas satoja toistoja jotta koira saa liikkeet lihasmuistiin. Tämä on siis työstönalla numero yksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti