AnniinaOlen Anniina, tämän blogin 26-vuotias kirjoittaja ja intohimoinen koiraharrastaja. Alun perin olen lähtöisin Posiolta. Tällä hetkellä asun mieheni ja blogin päätähden, kultaisennoutajani Yolan, kanssa Kajaanissa. Työskentelen terveydenhoitoalalla pienten ihmisten parissa ja vapaa-aikani kuluu pääsääntöisesti koiraharrastusten, urheilun ja ulkoilun parissa.

Pienestä pitäen olen rakastanut kaikenlaisia eläimiä. Lapsuudessani meillä kotona on ollut aina eläimiä, vähintään se yksi jokaiselle syrjäkylän omakotitalon pihalle kuuluva sekarotuinen pystykorva. Ollessani 12-vuotias meille hankittiin maatiaiskaneja, joita meillä oli sitten yhdestä seitsemään kania kerrallaan. Ylä-asteella minulla oli myös erilaisia jyrsijöitä lemmikkinä. Ensimmäisen oman koirani, beagle Bellan, sain kun olin kolmannella luokalla. Ainoa este eläinharrastukselleni on ollut jo ala-asteella ilmennyt eläinallergia. Allergia on valitettavasti edelleen läsnä elämässäni, mutta oma asenteeni sitä kohtaan on ehkä jollain tapaa uhmakas. Rakastan eläimiä ja koen, että minun kohdallani allergia tuo harrastuksiini joskus haasteita, joista selviän useimmiten pelkästään allergialääkkeiden avulla. En ole siis antanut eläinallergian olla esteenä rakkaalle harrastukselleni eläinten parissa.


Ensikosketukseni koiriin sain, kun meille tuli sekarotuinen Kamu (-99). Kamu kuuroutui kuitenkin jo noin neljän vuoden iässä ja se jouduttiin pian lopettamaan. Niihin aikoihin aloin haaveilla omasta koirasta. Kävin ensimmäisen kerran match show:ssa tuttavaperheemme karkeakarvaisen mäyräkoiran Danan kanssa. Silloin koirakärpänen puri ja sillä tiellä ollaan edelleen. Lainasin kirjastosta kaikki mahdolliset koirakirjat ja oppaat, kiinnostus koiriin vaan kasvoi kasvamistaan. Pitkän ja hartaan odotuksen jälkeen meille tuli metsästyslinjainen beagle, Bella (-03). Bellan kanssa kuljin näyttelyissä, koiraleireillä ja uskaltauduin myös koiranäyttelyihin junior handler- kilpailuihin. Harjoittelimme ystävieni kanssa iltaisin koirien kanssa mm. tokoa ja saimme anottua kunnan nuorisotoimen kautta pienelle koiraporukallemme agilityesteetkin. "Koirakaveripiirissämme" meillä kaikilla oli metsästyskoirat. Metsästysviettisen koiran kouluttaminen olikin välillä haastavaa ja kärsivällisyyttä koeteltiin. Intoa kuitenkin riitti ja haaveilimme usein erilaisista koiraroduista, joita tulevaisuudessa omistaisimme ja sitten kouluttaisimme, ja joita ihailimme koiranäyttelyissä.

Päästessäni kunnolla koiranäyttelyiden maailmaan ja osallistuessani junior handler- kilpailuihin sain monia mahdollisuuksia esittää erirotuisia koiria näyttelyissä. Kokemusta minulla on eniten metsästyskoirien esittämisestä, erityisesti beaglejen ja metsästyspystykorvien esittämistavat ovat tulleet tutuksi. Myös kultaisianoutajia olen päässyt viime vuosien aikana esittämään oman koirani lisäksi paljon.


Vuonna 2012, asuttuani jo hetken omillani, muutti kaverikseni Ouluun opiskelijayksiöön pitkäaikainen haaveeni, kultainnennoutaja Yola. Yolan kanssa olen saanut tutustua vielä paremmin koiramaailmaan, saanut hurjasti uusia kokemuksia ja oppinut paljon koirista. Toivon, että jatkossakin pääsisin tutustumaan mahdollisimman moneen eri koiraharrastukseen. Tavoitteenani onkin kehittyä kouluttajana ja oppia koirien kouluttamisesta mahdollisimman paljon. Vuoden 2010 maaliskuussa kävin kehätoimitsijakurssin ja näin ollen olen siis myös pätevöitynyt kehätoimitsija. Tällä hetkellä olen Golden Ringin, Suomen noutajakoirajärjestön, Kainuun Noutajien, Kainuun Hurttien ja Suomen Kennelliiton jäsen. Keväällä 2017 suoritin myös kasvattajan peruskurssin Helsingissä.

Tällä hetkellä koulutan säännöllisen epäsäännöllisesti Kainuun Hurtilla tokoa/arkitottelevaisuutta sekä High Five Agility Team ry:llä rally-tokoa. Tervetuloa seuraamaan blogiani ja mikäli mieleesi tuli jokin kysymys, ota rohkeasti yhteyttä!


Kursseja ja koulutuksia koiraharrastuslajeihin liittyen, joihin olen osallistunut:

- Synnove Matren tokokoulutusviikonloppu, Turku 11/2017
- Oona Tuormaa-Soikkeli rally-toko koulutusviikonloppu, Kajaani 10/2018
- Koetoimitsija 1, Kuopio 3/2019


Päivitetty 5/2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti