torstai 17. elokuuta 2017


Eilen käytiin taas pitkästä aikaa agilitytreeneissä. Saatiin kasaan yksittäinen treenikerta, vaikkei varsinainen ryhmä ole vielä alkanutkaan. Vuorossa oli kahdeksan esteen rata joka koostui hypyistä ja kahdesta putkesta. Harjoittelimme perusohjaamista ja hypyn takakautta kiertämistä lyhyellä radalla.

Ensimmäiset kerrat menivät hyvällä vauhdilla. Ison koiran kanssa saa kyllä juosta todella kovaa. Huomaan itse että joudun todella paljon keskittymään siihen missä oma reittini kulkee vaikka tärkeämpää olisi saada koira ohjattua oikeasta paikasta esteelle. Yola kuitenkin jo aika kivasti hakee esimerkiksi putken, ja sitä kautta ohjaaminen joissain kohdissa helpottuu huomattavasti. Tehtiin sama rata kumpaankin suuntaan ja viimeiset vedot painoivat jo aikalailla. Huomasi, ettei oltu koko kesänä paljon taas hypeltykään. Yola irtoaa tosiaan jo melko mukavasti putkeen mutta muuten huomaan että se on tosi herkkä sille missä asennossa ja miten sitä ohjaan. Toisaalta se on myös todella hyvä asia, kunhan itse opin ohjaamaan Yolaa oikein, sekin oppii suorittamaan esteen paremmin. Agility todella on yhteistyötä parhaimmillaan.

Kotitehtäväksi saatiin taas puun kiertämistä ja sitä kautta koiran ohjausta. Se sujuukin jo ihan mukavasti ja nyt odotellaan taas syksyllä mahdollisesti alkavia treenejä. Tässä vielä pieni videopätkä viimeisestä radasta, jossa hypyn kierto sujui aika mukavasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti