sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Koiranäyttelyiden täyteinen viikonloppu takana. Mutta mikä sen mukavampaa kuin viettää aikaa koirien parissa. Perjantaina 12. päivä oli ryhmänäyttely Haukiputaan Virpiniemessä. Yolan kasvattaja oli menossa sinne isomman koiralauman kanssa, joten riensin apuun, viettämään aurinkoista päivää kultsukehän laidalle. Kultaisetnoutajat tuomaroi Irina Poletaeva. 

Esitin Liisan sijoitusnartun Ullan (Cream Star's Double Queen). Ulla sai ERI:n ja sijoittui avoimessa luokassa toiseksi ja sai SA:n. Esitin Ullan myös kasvattajaluokassa, jossa Cream Star's oli 3. Harmitti kyllä etten ehtinyt ilmoittaa Yolaa tähän näyttelyyn sillä nuorten luokassa oli vain kolme koiraa. Joka tapauksessa sää oli hieno ja päivä muutenkin kaikin puolin mukava.


Sitten 13.-14. päivä oli vuorossa Oulu KV. Lauantaina tuomarina oli belgialainen Philippe Lammens. Yolan ensiesiintyminen nuorten luokassa oli mielestäni tosi hyvä. Etenkin huomioiden sen miten laihalta ja karvattomalta se näytti siskoonsa sekä muihin kilpakumppaneihinsa verrattuna. Yola esiintyi hyvin ja kokeilin hieman vapaasti esittämistäkin, jota ollaan harjoiteltu jonkin verran. Huomasin että Yola on nyt oppinut juoksemaan kehässä kivasti minun edellä katse eteenpäin suunnattuna, kunhan se vaan malttaisi pitää pään vielä vähän matalammalla niin olisi tosi hyvä. 

Tuomari oli sitä mieltä että Yolalla oli liian lyhyt kaula, ja että sen etukulmaukset saisivat olla runsaammat. Jälkimmäisestä olen kyllä samaa mieltä, sen eturinta saa vielä hyvinkin kehittyä. Yola sai kuitenkin EH:n ja sijoittui nuortenluokassa neljänneksi. Dana sisko (HEJW-12 Cream Star's Easy To Touch) nappasi tulokseksi NUO ERI3 SA. Esitin paras narttu luokassa myös Maritan Tuiskun (Chaffinch On Cloud Nine) sekä osallistuimme kasvattajaluokkaan, jossa Liisan Cream Star's oli toinen.


Sunnuntaina tuomarimme oli norjalainen Siv Sändö. Jostain kumman syystä minua jännitti tällä kerralla ihan hillittömästi. Oman koiran kanssa on aina sellainen pieni perhosparvi vatsassa, toisin kuin esittäessä toisten koiria. Olin tosi hermostunut ja se meni remmiä pitkin myös koiraan. Yolan esiintyminen oli kuitenkin rauhallista kuten se on ennenkin ollut. Tuomarin pöydän edesssä seisottaessa sen kuono alkoi kuitenkin kääntyä minua kohti ja toki itse aloin panikoimaan ja vedin huulista päätä väkisin suoraan, ei hyvä... Kyllähän se varmasti jotenkin seisoi, mutta ei varmasti parhaassa ryhdissä. Juostessa menin liian kovaa, kuin höyryjuna, muistan että pari kertaa Yola peitsasi ja sitä rataa... 

Tuomari antoi Yolalle kuitenkin EH:n ja moitteita tuli mm. pitkästä lanneosasta sekä alastomuudesta... :D Tunnustan kyllä täysin oman mokani koska viimeistelin Yolan aivan liian myöhään, ettei turkki ehtinyt kaulasta tasoittua. Olisi vain pitänyt antaa rehottaa niin olisi ollut edes jotain karvoja, mitä esitellä. ;) Tuomarin mielestä koira esitettiin eriomaisessa kunnossa... Luulen että Yola olisi pärjännyt hyvin salukikehässä, sillä se on tällä hetkellä niin hoikassa kunnossa. Muuten arvostelu oli hyvä ja itse olen tyytyväinen Yolan tuloksiin. Se on kuitenkin rungoltaan vielä kesken ja tarvitsee vain aikaa.  

Esitin myös nuorten luokan kilpailuluokassa jälleen Ullan, Ulla oli neljäs mutta tuomari antoi vaan kolmelle ensimmäiselle SA:nSunnuntainakin Cream Star's kasvattajaryhmä oli kunniapalkinnon kera toinen. Kokoonpanoon osallistuivat Dana (CS Easy To Touch), Yola, Ulla (CS Double Queen) ja Roni (CS Artic Icemoon).

Sunnuntaina sää oli ehkä hitusen liian kuuma ja silmien siristely johti armottomaan päänsärkyyn. Ajelin vielä näyttelyn jälkeen Posiolle ja kyllä piti monta kertaa pysähdellä kun väsytti tavattoman paljon. Allergialääkkeet, ulkoilma ja lyhyet yöunet, lähde siinä sitten vielä ajelemaan reilu 200 kilometriä porojen sekaan kohti pohjoista. Perille kuitenkin päästiin. Oli kyllä taas mukavaa nähdä kaikkia tuttuja ja ihastella toinen toistaan ihanampia koiria. Kiitos kaikille taas! 

Pst, kotisivuiltamme pääsee lukemaan sanalliset arvostelut kokonaisuudessaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti