sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Tokotreenejä

Nyt odotellaan innolla elokuussa alkavaa tokokurssia Liedossa. Ollaan harjoiteltu nyt itsekseen ja erityisesti odotan häiriötreenejä ja jonkun ulkopuolisen kommentteja meidän tekemisestä. Ilmoitin Yolan kahden viikon päästä oleviin tokokisoihin mutta nyt harmiksemme osuikin juoksut tähän väliin. Se viimeinen ALO1 ja sitä kautta TK1 olisi siis tavoitteena.





Nyt ollaan treenattu eri tavalla sivulletuloa ja perusasentoa. Naksutin toimii hyvin ja paikallaan kääntyminen. Pari kesää sitten opetin Yolalle jakkaran päällä paikallaan kääntymistä eli takapään käyttöä. Hetki sitten kokeilin samaa uudestaan kirjapinon päällä ja helposti se sieltä muistui mieleen. 

Paikallaan kääntyminen ilman alustaakin sujuu jo, joten voin käyttää sitä hyödyksi perusasennon hiomisessa eli ohjata Yolan kääntymään edestä sivulle takapäätä siirtämällä. Näin perusasento tulee suoraan eikä sitä tarvitse kädellä ohjata. Nyt nimittäin olen huomannut että ohjaan Yolan kädellä perusasentoon ja liikkeissä käsiapu on pakko jättää pois, joten perusasento tulee vinoon niin seuraamisessa kuin luoksetulon loppuasennossakin. 

Myös kaukokäskyt ovat olleet nyt tehotreenissä. Olen harjoitellut niitä pelkästään matolla sisätiloissa. Matolla on helppo rajata koiran eteneminen paikallaan. Yola myös helposti asettaa itsensä maahan ja istu- käskyissä lonkka-asentoon, joten sitä olen naksuttimella kovasti yrittänyt merkata pois. Kaukokäskyt ovat vielä melko hitaita mutta parempaan suuntaan kyllä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti