sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Tokokuulumisia





Uskaltauduin ilmoittamaan Yolan tänä keväänä toisiin virallisiin tokokisoihin täällä Turussa. Olimme pitäneet tokotreeneistä taukoa, keskittyneet uuteen harrastukseemme agilityyn ja sitä kautta yhteistyön vahvistamiseen. Nyt tokorintamalle kuuluu hyvää. Olemme käyneet nyt kolmet viralliset kisat tänä kesänä ja saaneetkin kasaan jo kaksi alokasluokan ykköstulosta. Olen tosi tyytyväinen! Kokeet ovat menneet vaihtelevasti.

Ensimmäinen ykkönen Kaarinasta 23.4. saatiin 177 pisteellä. Tuomarina toimi Ilkka Sten. Jännitti ihan hirveästi mutta ensimmäisen liikkeen jälkeen sitten itse rentouduin ja se varmasti vaikutti myös Yolan tekemiseen. Muutamia kaksoiskäskyjä piti antaa ja seuraamisessa perusasennot oli välillä vinoja mutta kaiken kaikkiaan aika hyvin ja voitettiin alokasluokka. Oltiin tehty paljon kokeenomaisia treenejä ja se tuotti tällä kertaa.


SNJ:n kesäleirin tokokokeessa tuloksin 170,5 pistettä, sijoitus 2. ja ALO1 


Toista kertaa tälle kesälle kisattiin 10.6 jälleen Kaarinassa. Tällä kertaa tuomarina toimi Ralf Björklund. Päivä oli melko kuuma ja mietin miten saan pidettyä Yolan vireen yllä. Herkästi kuumalla säällä innokkuuskin laskee. Paikallaolossa jouduin antamaan kaksoiskäskyn. Myös häiriössä treenaamattomuus näkyi, koska Yola nousi istumaan jo ensimmäisen tai toisen koirakon saatua luvan perusasentoon ja me olimme vuorossa viimeisiä. Seuraamisessa taas tapahtui jotain käsittämätöntä, Yolalla oli todella paljon intoa ja se edisti (jota se harvoin tekee), istui minun eteen ja ihan kummallisiin asentoihin pysähdyttäessä. Muut liikkeet meni suhteellisen hyvin ja saatiin kasaan 158 pistettä ALO2 ja sijoitus 4.

Toinen ykkönen tuli Ähtäristä, Suomen noutajakoirajärjestön kesäleirin yhteydessä järjestetystä kilpailusta. Samalla kisattiin noutajien välisestä mestaruudesta. Meidät kutsuttiin edustamaan GR:n joukkuetta alokasluokan koirakkona. Itse reissu Ähtäriin alkoi minulla Turusta Tampereen kautta bussilla Ähtäriin, Yola taas saapui pohjoisesta eri kyydillä paikan päälle. Yola jäi juhannuksen jälkeen pohjoiseen lomailemaan ja oli ollut juuri vaellusreissullakin. Toisin sanoen, ei siis treenattu kovin paljon ennen näitä kisoja. Meno oli vähän sen mukaistakin. Liikkeiden välissä se yritti karata palkkapurkille ennen aikojaan ja pientä haaveilua oli ilmassa. Seuraamisessa jätättämistä ja maahan meneminen jokseenkin laiskaa. Saatiin kuitenkin 170,5 pistettä ja siis se toivottu toinen ykkönen. Tuomarina tällä kertaa Kaarina Pesonen ja sijoitus 2. Emme jääneet katsomaan kisoja loppuun saakka mutta myöhemmin kuulin että meidän joukkue voittikin sitten mestaruuden, vau! Oli hienoa olla mukana, kannatti matkustaa siis muutama kilometri tälläkin kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti