perjantai 1. maaliskuuta 2019

Tänään treenattiin seuraamista, merkin kiertoa ja ruutua sekä lopuksi vielä ekstrana hyppynoudon alkeita. Yleensä aloitan treenit jollain lyhyellä kontaktiharjoituksella, jossa Yola saa tarjota aktiivisuutta minua kohtaan eli palkkaan naksuttelemalla, kun se tarjoaa kontaktia. Seuraamisen alkuvire oli vähän kehno ja Yola jätätti jossain kohdissa. Sivulletulot ovat edelleen vähän hitaita ja niissä Yola tarvitsee vielä apuja ja käänny käskytystä eli takapäänkäytön muistuttelua. Muuten seuraaminen on ihan mukavan oloista ja sosiaalisesta palkasta Yola kyllä innostuu. Tässä videomateriaalia seuruu- ja kontaktitreenistä.


Toisessa pätkässä harjoiteltiin merkin kiertoa. Alkuun merkin bongaaminen tuotti hankaluuksia. Yola ei näyttänyt yhtään huomaavan, minkälaista kohdetta pitäisi nyt etsiä. Videolta näkyy, miten Yola katselee ruutua ja toisella puolella olevia tuoleja. Menen lähemmäs ja sitten Yola huomaa merkin ja sitten pääsekin ennakoimaan kiertämistä. Tässä vaiheessa olisi ehkä pitänyt kuitenkin jo palkata hyvästä ideasta, mutta pyydän sen uudestaan sivulle ja otan muutaman paremman merkin bongauksen ja pääsen palkkaamaankin niistä. Sitten huomaan kuitenkin edelleen tekeväni vihreen eli lähden vaihtamaan paikkaa ja pyydän uudestaan kiertoa, käyn myös näyttämässä kiertomerkkiä. Tässä Yolalla menee vähän pakka sekaisin... Käytän muutenkin tosi harvoin sitä apuna, että käyn näyttämässä jotain kohdetta Yolalle. Tässä kohtaa Yola on siis edelleen epävarma ja alkaa tarjota muuta (maahanmenoa yms). Tämän jälkeen menen lähemmäs ja saan kuin saankin palkattua pari mukavan oloista kiertoa melko läheltä. Sitten tuntuu, että itse merkille meno menettää suosiotaan ja sieltä pois tulo on kivempaa eli koetan saada menoa vauhdikkaammaksi viemällä namin merkin taakse. Ensimmäinen toisto on hyvä, mutten sen jälkeen Yola alkaa empiä, että saanko todella mennä hakemaan namin ja vasta vapautus käskyllä lähtee irtoamaan merkille. Sen jälkeen vaihdan taas tekniikkaa ja haen namialustan pois ja menen lähemmäs. En tiedä onko hyvä vai huono idea mutta edelleen merkille meno on hidas. Sitten koetankin rohkeasti pidemmältä matkalta ja tulee yksi parempi toisto, sen jälkeen ruutu houkuttaakin ja ohjaan taas lähempää...
Tässä tehtävässä on siis lisäksi paaaljon epävarmuutta sekä epäjohdonmukaisuutta omassa kriteerissäni palkata. Halusin ottaa kuitenkin nyt vähän erotteluakin mukaan, (esim. ruutu siksi vieressä ja lähellä), jotta Yola saisi itsevarmuutta kiertoon ja ettei se jäisi jumiin siihen, jos se päättääkin lähteä vaikka ruutuun tai tekee jotain muuta väärin. Nyt pitänee palata takaisin merkin kiertoon ilman häiriötä ja vahvistaa pelkkää kiertoa ensin läheltä ja sitten pidentää matkaa. Ja ehkä kriteeri täytyy pitää nyt vain kiertämisessä ja antaa vauhtien ja muiden tässä kohtaa olla.


Ruututreeni menikin sitten jo ihan kivasti. Nyt laitoin kosketusalustan suoraan ruudun taakse, koska Yola on jäänyt tosi paljon kosketusalustalle juoksemiseen kiinni ja ilman sitä sillä on ollut tapana ennakoida pysäytys jo heti ruutunauhan taakse. Nyt kosketusalustalle on edelleenkin kova halu mennä, koska pysähtyessään Yola jää kuono menosuuntaan päin. 😆 Kerran Yola yrittää videollakin tarjota taas ennakoimista, mutta uudella toistolla pysähtyy vasta käskyn kuullessaan. Video on melko pitkäveteinen, koska puhelimella on hankala (lue: ärsyttävä) editoida videoita, mutta sieltä ne saa toisaalta kätevästi suoraan ladattua Youtubeen... Edistystä kuitenkin tässä oikean paikan hahmottamisessa ja ruudun palkkaaminen toimii sekä nami- että lelupalkalla. Seuraavaksi täytyy pidentää matkaa ja harjoitella ruudun korjaamista ja lähettämistä eri suunnasta, missä itse olen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti