maanantai 16. lokakuuta 2017

Irroittelua agilitykentällä

Tänään agilitytreeneissä harjoiteltiin koiran irrottamista esteille pienellä radanpätkällä. Rataan kuului hyppyjä ja kaksi putkea, yhteensä yhdeksän estettä. Irrottaminen onkin ollut haastavaa kun Yola on tottunut todella usein saamaan palkan kädestä ja tulemaan sitä kohti. Putkeen se kylläkin irtoaa tosi hienosti. Tällä harjoituskerralla irtaantuminen alkoi jo jollain tavalla sujua. Tässä videointia suorituksistamme. 

Ensimmäisessä pätkässä (jonka Youtube jostain syystä kadotti) alkurata menee kivasti ja saan esimerkiksi ensimmäisestä putkesta Yolan kivasti kääntymään hyppyesteille. Toisen putken jälkeen irrotus epäonnistuu kun oma ohjaava käteni ei anna ohjausta riittävän laajalle ja pitkälle eteen, näin ollen Yola juoksee mukanani jo seuraavalle putkelle. Myös kahteen viimeiseen hyppyyn tulee kiire koska oma juoksulinja menee sekaisin kun en luota Yolan menevän putkeen ja jään varmistamaan sitä. Sen takia en ehdi ohjata (=irrottaa) sitä toiseksi viimeiselle hyppyesteelle ja siksi se menee uusiksi.

Toisella kertaa ohjausvirhe tapahtuu jälleen viimeisillä hypyillä johtuen samasta syystä kun ensimmäisessä otossa. En luota selvästikään siihen että Yola irtoasi viimeiseen putkeen vaan jään taas varmistelemaan. 



Kolmannella kerralla onnistuttiinkin ja osasin kiinnittää ongelmakohtiin huomiota. Annoin Yolan irrota putkeen ja ehdin näin hyvin viimeisille hyppyesteille. Edelleenkin hypyille irtoaminen on vaikeaa ja joudun juoksemaan melko lähellä Yolaa mutta selvänä edistyksenä se että Yola hyppää nykyään todella mielellään. Onnistumisen kokemuksia siis tälläkin kertaa agilitykentältä!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti