maanantai 11. syyskuuta 2017

Viretilan hallintaa ja korokkeita

Tokotreeneissä tänään tehtiin viretilan hallintaa. Meidän oli tarkoitus saada Yola tekemään töitä minulle (eikä päinvastoin minä Yolalle) eli annettiin sille vaihtoehto tarjota toimintaa itse. Ideana tässä harjoituksessa oli myös se että Yolalla on mahdollisuus myös lopettaa itse tekeminen, kun sille itselle riittää eli se saa itse valita oman tauon harjoituksen aikana.

Minä istuin penkille koulutuskentän keskelle ja Yola sai olla vapaana, haistella ympäristöä ja ikään kuin tehdä mitä haluaa. Heti kun Yola tarjosi kontaktia edes pienen hetken, palkka leikkimällä, luopuminen ja lopetus. Sen jälkeen minä takaisin penkille istumaan, ihan hiljaa ja hiiskumatta. Aika pitkään meni että Yola tuli uudestaan hakemaan kontaktia, mutta ideana ihan huippu. Tällä kertaa tuntui että Yola ei oikein innostunut palkasta, joka oli vetolelu. Olisi pitänyt itse tajuta antaa parempi palkka siinä kohtaa.

Harjoiteltiin tätä myös kotioloissa ja toimi ihan täydellisesti. Menin eri paikkoihin istumaan passiivisena ja odotin Yolan tulevan hakemaan kontaktia. Tätä täytyy ehdottomasti treenata tätä myös ulkona erilaisissa paikoissa ja häiriössä.

Toisena harjoituksena tehtiin korokkeiden avulla sivulletuloa. Eristelevystä oli tehty seisomisalusta, joka oli juuri sen kokoinen että Yolan etu ja takatassut mahtuivat levyn päälle. Tarkoituksena oli saada Yola tarjoamaan alustalle menoa ja se onnistuikin aika kivasti. Ollaan tehty nyt selvästi vähemmän naksuttimen kanssa ja huomasikin että Yola odotti minulta apua oikean tavan tekemiseen tuijottamalla herkeämättä. Vähitelleen se huomasi että jalkoja siirtelemällä saa palkan ja pian se nousikin korokkeen päälle hienosti. Tällä tavalla haimme siis sivulletuloon oikeaa paikkaa. Marssinkin samantien Petolaan ostamaan eristelevyä, joista askartelin korokkeet myös kotikäyttöön ja niillä treenataan siis tällä hetkellä seisomista, kaukokäskyjä ja sitä sivulletuloa. Taas treeneistä siis kotiin vietäväksi hyvä määrä vinkkejä ja niksejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti