torstai 10. toukokuuta 2018

Rally-tokon möllikisat

Tänään kisattiin ekaa kertaa rally-tokossa. Aloitettiin tämä uusi harrastus helmikuussa ja nyt olen innolla jo katsellut virallisia kilpailuja tälle kesälle, joihin voisin Yolan ilmoittaa. Nyt Kajaanissa järjestettiinkin sopivasti möllikisat ja päätettiin heti osallistua ja kokeilla, miten rata onnistuisi kokeenomaisesti. Vaihtoehtona olisi ollut myös nakkiluokka, mutta ilmoitin sen alokasluokkaan, jonka liikkeet ovat Yolalla aika kivasti jo tokotaustan puolesta hallussa.


Ensimmäisellä radalla mokasin itse neljännellä kyltillä 10 pisteen verran, kun jäin miettimään, että pitikö tässä pysähtyä vai ei. Ottaessani yhden puolikkaan askeleen, Yola ehti tehdä yhden ylimääräisen istumisen ja siitä se -10 pistettä. Viimeisellä kyltillä kiskoin remmistä myös aika paljon sivulle tulossa, kun pelkäsin että Yola siirtyy sivulle takapuoli maassa, kun tokossa se on tottunut siihen, että sivulla istutaan kun ollaan pysähdyksissä. Siitä ei tullut kuitenkaan tällä kertaa miinuspisteitä. Lisäksi, unohdin laittaa tuon puolikuristavan pannan ei kiristävälle! Tätä tuomari ei onneksi tainnut huomata, ja itsekin vasta paljon suorituksen jälkeen... Tästä suorituksesta saatiin siis 90 pistettä. (Radan lopuksi Yola esittelee myös innostumistaan sosiaalisesta palkasta, joka sekin huomattava edistysaskel!)


Toisella radalla taas viimeinen kyltti oli eteen istu ja vasemmalta sivulle, ja tässä Yola meni jälleen istumaan kun olisi pitänyt lähteä suoraan seisaaltaan seuraamiseen. Tällä kertaa tajusin itse uusia liikkeen, niin siitä lähti se -3 pistettä. Yksi piste lähti 9. kyltin kohdalla jossa koiran piti mennä maahan ja ohjaajan kiertää koira. Tämän jälkeen täytyy ohjaajan selvästi pysähtyä, ja nyt jäi epäselväksi, pysähdyinkö vai en ja siitä lähti yksi piste. Loppujen lopuksi saimme tästä radasta 96 pistettä ja lopullinen sijoituksemme oli 6. Palautetta saatiin koiran iloisesti heiluvasta hännästä, hyvin opetetusta koirasta ja rauhallisesta, koiranmukaisesta ohjauksesta. Kiitos videoiden kuvaamisesta rallytoko-treenikavereille. 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti