lauantai 28. huhtikuuta 2018

Suunnitellut treenit

Tänään tehtiin tokon kokeenomaiset treenit. Olin eritellyt liikkeet ja palkkausvälit etukäteen ja kaikki avoimen luokan liikkeet käytiin läpi. Treenasin kylläkin yksin, joten liikkuri olisi ollut vielä oikein hyvä lisä treeneihin.  Alkuun leikitin Yolaa. Taisteluleikillä sen virettä saakin nostettua aika mukavasti. Näytin myös palkkapurkkia, ja päätin palkata joka setin jälkeen purkille sekä lelulle, kuten olen kokeissakin suorituksen jälkeen tehnyt.


Ensimmäisenä otin kehäänmenon, seuraamisen, luoksetulon ja liikkestä maahanmenon. Kehäänmenossa alkuun kontakti putoili, mutta tarjosi itse kuitenkin kivasti sivulletuloa. Seuraamisessa jätätti jonkin verran. Tämä on aivan uusi ongelma, enkä tiedä, mistä tämä nyt johtuu. Jossain vaiheessa sain ongelman jo pois, mutta nyt pitkistä pätkistä ja liikkeelle lähdöstä on tullut taas epävarmoja. Käännökset, varsinkin oikeaan, sujuu hyvin. Perusasennot ovat joskus vinoja ja peruuttaessa Yola kääntyy vielä kovin sivuttain. Liikkestä maahan, joka on ollut se paras liike, meni huonosti, Yola totteli vasta kolmatta maahan käskyä. Luoksetulo onnistui muuten hyvin, juoksi hyvällä vauhdilla mutta perusasento vähän vino. Näiden jälkeen palkkaus ja Yola juoksikin täysiä palkkapurkille ja lelulle ja tuntui aika kivasti palkkautuvan myös liikkeiden välillä.

Sitten vuorossa olivat ruutu, kaukot ja merkin kierto. Tässä suurimmaksi pulmaksi nousi ruudun merkkaus. Yola ei alkuun tiennyt yhtään, missä se ruutu on. Lähti palkkapurkille, joka oli auton takana ja auto ruudun takana... Sen jälkeen lähetin uudelleen ja tämä lähti hakemaan mun hanskoja auton viereltä... Lopuksi se huomasi, mitä hain ja hitaalla vauhdilla kylläkin, meni ruutuun. Eli ruudun vahvistamista täytyy treenata lyhyellä ja pitkällä matkalla ja palauttaa treeneihin kosketusalusta. Sitten kokeilla ottaa kosketusalusta pois, jonka jälkeen uudestaan etäisyyksiä. Pitäisiköhän koettaa pallon heittämistä ruutuun... Saisikohan sillä jännitettä liikkeeseen? Kiertokartio oli alkuun myös kadoksissa. Se on ollut myös yksi onnistuneimmista. No, uudelleen lähettämällä meni kuitenkin. Kaukot onnistuivat aika hyvin. Vaihdot Yola suorittaa hyvin onnistuessaan jo melko nopeastikin. Makuuasento välillä valuu lonkille. 

Seuraavaksi otin pelkän noudon ja siirtymisen, jonka jälkeen palkkasin tästä. Tämä toikin loppupätkään mukavasti intoa, kun palkka tulikin "nopeasti". Nouto on hyvä, siihen ehkä haluaisin hieman enemmän vielä palautukseen vauhtia. Lopuksi otettiin vielä liikkestä seiso ja hyppy. Ne sujuivat hyvin. Liikkeestä seisomista ollaan otettu melko vähän, kun ollaan senkin opettaminen aloitettu aivan alusta. Yolalla on ollut hiippailutaipumusta, mutta korokkeen avulla siihen on saatu napakkuutta.

Suurimmilta osin jäi mieleen seuraamisen jätättäminen... Toisena liikkeiden välit ja sosiaalinen palkka, joka kylläkin mielestäni toimi aikaisempaan verrattuna hyvin. Liikkeiden väliin voisin käyttää pyörähdystä ja vaikka mielummin seurauttaa Yolaa liikkeiden välitkin, jotta sillä ei tulisi haahuilua siirtymisissä. Alle kahden viikon päästä sitten kokeisiin, jän-nit-tä-vää. 😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti