keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

RTK2

Viime viikonloppuna kävimme Yolan kanssa kisaamassa viimeisen avoimen luokan startin Kuopiossa Pondera-hallilla. Tuomarina toimi Fiia-Maria Kivioja.

Päivä oli yllättävän kuuma ja Ponderahalliin ei ollut mahdollista viedä koiria sisään odottelemaan, koska halli on sen verran pieni. Yola siis sai odotella autossa omaa suoritusvuoroaan. Pitkästä ajomatkasta ja suhteellisesta kuumuudesta huolimatta se oli mukavalla vireellä ennen vuoroamme. Itse jännitin toki hieman mutta olin aika toiveikas radan ja mahdollisen viimeisen hyväksytyn tuloksen suhteen tässä luokassa. Radalla oli paljon eteentuloja, jotka tuntuivat sillä hetkellä erityisen huonoilta vaikka oltiin niitä tehotreenattukin. Samoin maahanmeno oli edelleen treenilistalla silläkin hetkellä, onneksi niitä ei tällä kertaa radalle sattunut.



Rata meni muuten oikein kivasti, mutta alkumetreillä ohjaukseni oli jollain tavalla epäselvää ja Yola jäi yhdelle käännöskyltille seisomaan ja seuraaminen jätätti hetken. Yola kuitenkin nopeasti sitten pienellä vihjeellä kipitti takaisin oikealle seuraamispaikalle. Ajattelin, että tästä mokasta menee nyt kyllä paljon pisteitä, kunnes tulosten tultua muistin, että rallyssa seuraaminen saa jätättää hetkellisesti näköjään ainakin. Huomaan edelleen, että jään radalla sattuneisiin virheisiin tosi helposti kiinni. Alan heti miettimään että nyt tuli virhe vai tulikohan ja mitäs nyt sitten ja pitäisikö korjata ja jne. Joskus pikku virhe voi taas osoittautua tosi isoksi lopullisten pisteiden kannalta, joka taas on sekin tylsää.  

Tällä kertaa suoritus kuitenkin oli oikein hyvä ja saimme 99 pistettä. Tuloksena siis AVO HYV, RTK2 ja toinen sija aikavertailulla.  Yksi miinuspiste taisi tulla pyörähdys-kyltiltä, enkä kyllä muista mitä siinä tapahtui... Tuomari kehui eteentuloja (juuri niitä mitä itse panikoin) ja iloista yhteistyötä sekä hyvää seuruuta. ☺ Kivasti siis meni. Nyt treenaamaan seuraavaksi oikean puolen seuraamista ja voittajaluokan kylttejä. Rallyn osalta olen erityisen innolla odottanut  toukokuussa järjestettävää Oona Tuormaa-Soikkelin koulutusta Kajaanin Hokkashallilla.


6.4. 2019 Kuopio AVO HYV 99 pist. RTK2 ja sijoitus 2!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti